september 2017

Interview met stagiair Twan Brands

Twan Brands is sinds september stagiair bij Visbeen. Wij hebben Twan gevraagd naar zijn huidige ervaring over het stage lopen bij Visbeen. Je leest in dit interview o.a. op welke afdeling Twan stagiair is, wat voor opleiding hij volgt, waar hij vandaan komt en wat zijn hobby’s zijn.

 

  1. Twan, kun je in het kort even vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, hoe oud je bent en wat je hobby’s zijn?

Hoi, ik ben Twan Brands, 17 jaar en woon nog thuis bij mijn ouders in Oude-Tonge. Mijn hobby’s zijn voetballen en tennis. Voetballen doe ik helaas niet meer door een blessure aan mijn knie, maar tennissen doe ik wel regelmatig op clubavonden. Naast sporten breng ik graag tijd door met vrienden in het weekend en gaan we regelmatig op stap.

 

  1. Welke opleiding volg je en ik welk leerjaar zit je?

Ik volg de opleiding Manager Transport & Logistiek op het Scheepvaart en Transport College in de Waalhaven. Dit is een MBO Niveau 4 opleiding en momenteel zit ik in mijn 2e leerjaar. De opleiding duurt 4 jaar, maar ik heb de kans om de opleiding in 3 jaar af te ronden door in een versneld leertraject terecht te komen. Dit is nog wel afhankelijk van mijn resultaten, maar ik sta er goed voor!

 

  1. Hoe ben je bij Visbeen terecht gekomen?

Via school ben ik bij Visbeen terecht gekomen. Bij het volgen van de opleiding hoort ook het volgen van een stage traject. De school gaat hiervoor op zoek voor de leerlingen om een passend stagebedrijf te vinden. Zelf wilde ik al graag bij Visbeen stage lopen, en toen ik hoorde dat er ook de mogelijkheid bestond om bij Visbeen stage te lopen heb ik dit direct bij mijn mentor gemeld. Hij is toen met Visbeen in contact gekomen en vervolgens ben ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit sollicitatiegesprek heb ik met Leonard & Soraya gehad en gelukkig hebben zij mij ook aangenomen.

Je wilde specifiek bij Visbeen stage lopen terwijl er ook genoeg andere transportbedrijven zijn in de regio. Waarom Visbeen?

Ten eerste komt dit doordat er een familielid van mij werkzaam is bij Visbeen en van haar heb ik vernomen dat het een leuke en leerzame organisatie is. Dit was voor mij wel erg belangrijk want, ik wilde graag bij een stagebedrijf terecht komen waar het leuk en gezellig is, maar waar je tegelijkertijd ook veel leert en hard moet werken.

 

  1. Op welke afdeling loop je stage en welke werkzaamheden voer je hier uit?

Ik loop stage bij de UK-planning en bij deze afdeling zal ik ook mijn gehele stageperiode volgen. De werkzaamheden die ik voornamelijk uitvoer is het Track & Trace vanvrachtwagens. Dus het in de gaten houden van de vrachtwagens of zij op tijd bij de klant aankomen en de Customer Service op de hoogte houden wanneer een vrachtwagen is vertraagd. Daarnaast heb ik ook regelmatig telefonisch contact met Engelse chauffeurs.

Dit betekent dus ook dat je veel in het Engels moet communiceren. Hoe vind je dit?

Af en toe is het wel lastig om sommige chauffeurs te verstaan die met een Engels dialect spreken, dan moet je goed luisteren naar wat zij zeggen. In het begin was dit wel heel erg wennen, maar nu gaat het steeds beter.

 

  1. Sluiten deze activiteiten goed aan bij je opleiding?

Ja, deze activiteiten sluiten zeer goed aan bij mijn opleiding. Ik had ook gehoopt dat ik deze activiteiten mocht gaan uitvoeren. Soms hoor je weleens van medeleerlingen dat zij hele andere werkzaamheden moeten uitvoeren die niet aansluiten bij de opleiding, maar gelukkig is dat in mijn geval niet van toepassing.

 

  1. Hoe ervaar je de stage bij Visbeen tot nu toe?

Erg leuk. Toen ik hier kwam ben ik goed ontvangen en heb ik in de eerste twee weken bij verschillende afdelingen mee mogen kijken om een goed beeld van transport te krijgen. En daarnaast ben ik ook een dag met de vrachtwagen mee geweest om transport van dichtbij te mogen ervaren. Fysiek vind ik het werk niet zwaar, omdat je heel dag op kantoor achter een beeldscherm zit, maar mentaal is het wel even wennen om zoveel dingen tegelijk te doen.

 

  1. Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Lastige vraag! Maar ten eerste mijn huidige opleiding afronden en vervolgens ben ik wel van plan om een vervolgopleiding op het HBO te gaan doen. En in de verre toekomst zou ik wel graag logistiek manager in transport willen worden, maar eerst de opleiding afronden en ervaring opdoen.

 

Twan zal tot 26 januari stagiair zijn bij Visbeen. Wij wensen Twan erg veel succes en plezier tijdens zijn stageperiode! 

 

Twan Brands

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Algemeen

CONTACTADRES

Langeweg 20 3244 BH  Nieuwe Tonge

POSTADRES

Postbus 2 3244 ZG  Nieuwe Tonge

TELEFOON

+31 187 607 800

Direct contact

Personeelszaken

+31 187 607 839
personeelszaken@visbeen.nl

Direct contact

SALES

+31 187 607 875 sales@visbeen.nl

CUSTOMER SERVICE FROZEN

+31 187 607 870 frozen@visbeen.nl

PLANNING

+31 187 607 891 +31 187 607 892 +31 187 607 893 planning@visbeen.nl

FORWARDING

+31 187 607 820 forwarding@visbeen.nl

ADMINISTRATIE

+31 187 607 840 administratie@visbeen.nl

FLEET MANAGEMENT

+31 187 607 850 wagenpark@visbeen.nl

Website: Sfa Print